Bajen tog en härlig dubbel i dag/igår

Bandyn slog Bollnäs hemma på Zinken med 4-3 och hockeyn vann hallderbyt mot MB med 3-2.
Mycket skönt och jag är fortsatt nykter ska tillägas men det var milimeter att jag snubblade dit ikväll.

Känns dock skönt att det redde upp sig.

Tjena!

Supportern av Slas

Hammarby IF Supporterklubb har ingenting med den typen av "supportrar" att göra - vi arbetar med ett stort grönvitt hjärta för att hjälpa fram och stötta ungdomar i ungdomsverksamheten inom Hammarby IF's många olika föreningar.

För oss representerar Slas Supportern en skön bild av en Hammarbysupporter:

Djurgårn, sa killen. Hade han sagt Gnaget. Man fattar ju om en kille säger Gnaget. Till och med IFK eller Hagalund eller Sumpan. Eller Älvsjö eller nåt annat insnöat lag i Tumba. Men Djurgårn. Vi snacka bara lite löst. Vi snacka om gäng som vi tyckte skulle få finnas. Lag som vi kände för. Jag hade halv pott sagt Reimers. Fast man känner ju mer för Hammarby. Hade jag sagt Reimers hade killen vissnat. Och så säger han Djurgårn.


Jag vart förbannad. Ja först vart jag inte förbannad. Jag tänkte att killen fattar väl inte bättre. Men sen sa han att jag var lokalpatriot. Han mena på att bara för att en annan var från trakterna så höll man på Hammarby. Att jag i själva verket inte hajade fotboll. 
– Men du har ju själv sagt Djurgårn, sa jag. 
– Vadå?, sa killen. 
– Du sa ju själv Djurgårn. Och nu snackar du om att haja fotboll. För det första snackar vi inte om fotboll. Vi talar om LAG. Lag som är roliga bara för att dom finns. Har du som kil kutat i gräset vid Blockhusudden? 
– Nä, sa killen. 
– Det har jag heller aldrig trott, sa jag. Snacka inte om lokalpatriotism. Jag kunde lika bra ha sagt Reimers, sa jag åt killen. 
– Reimers?, sa killen. 
– Ja just det. Mulle och Masse. Dra inte in Djurgårn i det här. 
–Är det nåt fel på Djurgårn?, sa killen. 
– Fel och fel. Det är inge fel på Djurgårn. Vi snackar inte om Djurgårn. Vi talade om fotbollslag som vi kände för. 
– Ja och då sa jag Djurgårn, sa killen. 
– Ja och det passar inte mej, sa jag. 
Då börja han igen. Likadant. 
– Du är lokalpatriot. Det är väl inge med Hammarby. Vad är det för bra med Hammarby? Killen börja mena på.
– Det är inge med Hammarby, sa jag. Vi snackar inte om, om det är någe med Hammarby. Vi talar om kvalitet. Vi talar om lag som får finnas. Som man inte blir förbannad på bara man hör namnet. Säg Karlberg, sa jag. Eller vad fan som helst. Men inte Djurgårn. 
– Det finns väl många som håller på Djurgårn. 
– Det är klart att det finns många som håller på Djurgårn, sa jag. Vi snackar inte om det. 
– Du sa ju Hammarby och så sa jag Djurgårn. Är inte det samma sak? 
– Samma sak. Nää, det är det förbanne mej inte, sa jag. Jag sa Hammarby och det står jag för. Kom inte med Djurgårn. 
Jag var färdig att nita killen. Du förstår. Sen sa han nånting om att han i alla fall höll på Djurgårn och så pös han med sin spårvagn. Där stod jag ursinnig. Jag va så lack så jag kunde inte åka trick ens en gång. Då hade jag mördat kondisen. Dom blårandiga! Dra åt helvete.

Stig ”Slas” Claesson, 1962


Fullmåne över Söderstadion

Dags för lite läsning så jag går och lägger mig med den här boken:


God natt!

Bra musik är drogen som ersätter sprit och knark

och kan få en tråkig och grå vardag att lysa upp som en sol lika stark som vårsolen bjuder på i sina bästa dagar. Har nyss upptäckt Johnossi, vilket drag. Vilka sköna lirare alltså, indiesnubbarna från Saltsjöbaden gör riktigt bra musik och det är något som gör mig glad.

Lär väl lyssna in mig på dom nu vad jag förstår, kan inte sluta lyssna just nu i alla fall. Annars så sitter man ju bara och väntar på nyförvärv i Hammarby Fotboll, träningen drog förresten igång idag för grabbarna med Groggen i spetsen. Jag längtar verkligen till fotbollen nu.

Men nu blir det lite mer:


Johnossi på tuben

Lev väl!

Den närmsta framtiden

I dag har det planerats lite inför framtiden, min personliga framtid vill säga. Planer för ett, förhoppningsvis, gott mående och lite mer struktur i tillvaron. Ska börja gå i en "sömnterapigrupp" för mina sömnproblem och och även gå kursen återfallsprevention vilket kan vara väldigt bra med tanke på den senaste tidens mer och mer upprepade återfall. Bra grejer på gång alltså och det känns faktiskt riktigt bra.

Provade även att gå på ett AA-möte ikväll också, satt bara och lyssnade men det var rogivande och det är skönt ibland att kunna lyssna på folk i samma situation och vissa saker som folk berättar träffar verkligen rakt i hjärtat vilket känns både bra och lite skrämmande.

Men det här är ett par riktigt bra beslut jag har tagit nu i dag och jag hoppas kunna fullfölja dom i ett gott välmående... och funkar det här bra så kommer förhoppnings kontakten med min dotter Ebba kunna byggas vidare på ett mycket bra sätt.

Så det som gäller nu är rätt inställning, ta en dag i taget och ta det lugnt (men med fullkoncentration på/) med det som ska göras.

Tack för mig!

Godmorgon mina vänner!

Så var det slut på ledigheten för den här gången.

Vaknade nu (03.30) vilket får ses som helt okej då jag känner mig utvilad men risken är att det kommer kännas som en lång dag det här. Jaja, just nu känns det bara bra och apropå känna... så ska man inte känna efter så jävla mycket. I alla fall inte jag.

I lördags hade jag en riktigt bra dag med Ebba igen, känns fantastiskt att det har lossnat nu efter alla år och jag träffar henne mer än någonson och jag mår lika bra av det varje gång numera. Vi har en fin kontakt och roligt ihop när vi ses och så ska det fortsätta vara. Sedan finns det andra bitar att bygga vidare på men i lördags var det riktigt bra på flera olika plan och det bär jag med mig den här arbetsveckan. Tror det kan vara bra för mig.

Jag tror vi säger så för den här gången och så bjuder jag på lite ögongodis:




Ta hand om er!


Johan Hammarström: Överlevnadskonstnär


Maic Sema lämnar

Hammarby. Visst, snubben gjorde målen förra säsongen men han verkar helt av banan och i inget för ett nysatsande Hammarby Fotboll. Han väntade in anbud för att kunna dra så fort en extra bunt med sedlar skulle kunna fylla hans fickor istället för att krita på för Bajen.

Nu öppnas det ju för nya hungriga nyförvärv i det nya Bajen. Vi får hoppas att hammarby kan knyta till sig en riktig målspottare.

Länkar om Maic's övergång till Haugesund har ni här:

http://wagnssonsport.se/nyheter/maic-sema-klar-for-fk-haugesund/http://www.fkh.no/

http://www.fotbollskanalen.se/1.2489643/2012/01/06/maic_sema_lamnar_hammarby_valdigt_trakigt

Bye bye Maic!


Sådana är vi:

Hammarbyare är inte som andra. Framför allt är han vacker. Han har inte djurgårdarens lömska blick, inte heller aik:arens hasande gång eller göteborgarens hysteriska talesätt. Nej, Hammarbyaren är i sanning en prydnad för mänskligheten. Likt ett majestätiskt monument höjer han sig över Stockholm.

Han blick är ärligt trofast, hans kinder glöder av hälsa och hans hållning är rakryggat reslig. Ändå allra vackrast är han inuti. Där klappar ett ädelt hjärta och där har en obefläckad karaktär tagit sitt säte. Lägg därtill en nästan överjordisk snabbhet i tanken - en klokhet och en känslighet som saknar motstycke någonstans. Ställ honom mot de svåraste problem, stapla upp framför honom all jordens bekymmer, kom till honom med konflikter och elände.

Han kommer att lyssna tålmodigt på dina jämmerliga klagovisor, men du kommer också strax finna tröst i hans kloka lösning på världsalltets dilemman. Han är en jävel på att dricka bira också.



Grattis Sverige, grattis småslantarna till VM-guldet!

Vilken turnering - vilken jävla final - 59-12 i skott till Sverige? - 1-0 till Sverige i sudden - av Bajenfostrade Mika Zibanejad - Är så jävla stolt över dom här småchipparna - Vilka jävla hjältar ni är - Det här är vad idrott handlar om!!!

GRATTIS SVERIGE!!!



Tack för ett par fina nätter av stor undehållning!

Snart klappar finalen igång

för småslantarna, mot Ryssland. Ska verkligen blir intressant att se. Turneringen har ju bjudit på en del rikigt sjuka matcher hittills. Skriver inte mycket mer om det nu än...

KÄMPA SVERIGE!



Lite för långt kvar till matchstart bara... gäller att hålla sig vaken!

Ännu en harmonisk dag i livet

Ligger i soffan nu med datorn på magen och skriver medan jag kollar på Två hungriga italienare, som i och för sig snart är slut. Men vilket härligt program, vilka härliga gubbar. Riktiga livsnjutare alltså. Jag blir glad när jag ser sådant. 

Sedan har jag ju en dröm om att få resa runt i Italien, kanske lära mig språket och bara uppleva allt landet har att erbjuda. Dom var tydligen i Neapel i afton, det är en stad jag bara måste besöka någon gång i livet. Gillar ju Napoli också och följer deras matcher på tv när de visas. Bajen är ju mitt lag och eftersom jag bor och lever i Sverige (tyvärr inte i Sthlm just nu men det är bra för mig av flera olika anledningar) så är ju det mitt liv och jag försöker åka på så många matcher jag kan. Därför så finns det ju bara ett lag i hjärtat ordentligt men Millwall och Napoli är mina andra lag och det är resor jag tänker genomföra senare i livet eller om det nu helt plötsligt skulle råka dimpa ned ekonomi för det. Jävlar vad roligt det skulle vara.

Men men, det jag egentligen ville ha sagt är att Två hungriga italienare var ett bra program och det skulle jag vilja se de resterande två avsnitten av. Det är planen i alla fall, annars följer jag ju inget sådär på tv. En annan riktigt jävla skön grej som jag tagit tag i idag är att rensa garderoberna hemma. Sådant skit som man inte orkar ta tag i annars har jag nu ägnat eftermiddagen åt och när man går för guld utan att tänka för mycket kan man verkligen rensa ut rejält, så det blev några påsar och säckar med kläder som försvann och jag behöver för den sakens skull inte gå naken framöver heller.

Känns väldigt bra att få bort skiten och ha plats för lite nytt när nu det kan tänkas inhandlas. Känner att jag vill lägga pengarna på Bajen nu faktiskt, brände mitt kapital på kläder och grejer till Ebba så som julklappar och födelsedagspresenter men det var ju bara kul i och för sig. Synd bara att hon inte är så engegerad i att prova grejerna men det visar sig sen framöver vad hon gillar, känns bra att kunna vara med att och fylla upp hennes garderob.

Sedan brände jag ju (som jag redan nämnt här) julklappspengarna på gin&tonic och det pallar jag inte med nu, varken vill eller får hamna i det hjulet igen så jag ska göra allt för att slippa det. Jag skulle vilja beta av en hockeymatch till innan Bajenkvällen i alla fall. Kanske någon bandymatch eller handboll. Börjar få riktig jävla Bajenabstinens nu och skulle dessutom behöva göra en liten utflykt innan jag går sönder här hemma.

Nu tror jag att det är dags att runda av det här inlägget med att önska eder alla en trevlig afton.

Ha det gott!

God eftermiddag bröder och systrar!

I dag jar kah bara traskat runt på stan för att få känna mig fri och för att det verkligen behövs efter dvalan under julledigheten. Träffade en polare och hans "nya" hund ett tag också, en riktigt söt liten amstaff (tror jag det var). Är ingen hundexpert men jag tror han sa amstaff i alla fall. Den viftade på svansen mest hela tiden och verkade så glad och lekfull så. Ett mycket trevligt möte.

Efter det varvade jag ned på Waynes med en kopp thé och sen styrde jag stegen mot det gamla "klassiska" haket Banana Moon Records där jag fyndade två ännu mer klassiska Lundell-plattor på vinyl för 10:-/st:





Har tyvärr ingen vinylspelare hemma men får lira dom hos päronen för att kolla kvalitéen. Albumen har jag både på mp3 och cd-skiva sedan tidigare så det var inte av den anledningen dessa konstverk inhandlades, kanske ramar in dom och sätter upp dom på väggen sen. Just plattan Den vassa eggen har jag min personliga "schism" med men jag kan lyssna på den utan problem numera och Längre inåt landet är ju bara för jävla bra helt enkelt. Kände att, för det priset, så var jag bara tvungen att köpa. KÖP! KÖP! KÖP!


/Mammon's hysteri

Det bästa som finns?

Ja, i alla fall bland det bästa som finns... är att se Hammarby göra mål.

Så varsågoda:

2010:

http://www.youtube.com/watch?v=cBSJf_JLbMk&list=UU68OH9FjhqMypZx-uvlh4bA&index=4&feature=plcp

2011:
http://www.youtube.com/watch?v=gwubRCswOCk&feature=related

Fotbolls-/Bajenabstinens? SVAR JA!!!

Fyndat på rean, presenter och nyförvärv.

Ja vad ska jag börja med. I dag stod man där med pengar på fickan igen, en fantastisk känsla och när man har pengar så ska dom ju spenderas. Så är det ju bara.

Julklappspengarna som jag fick av päronen hann jag ju knappt känna på innan dom hade släckt min törst. Gömde mig i ett hörn på ett sunkhak i min ensamhet och drack gin&tonic för pengarna. Lika bra det egentligen, jag hade suktat i flera dagar under den "spritstinna" julkommersen. Nu känner jag mig lugnare faktiskt och är inte alls lika sugen på sprit. Inte sugen alls faktiskt men det kommer, det vet jag att det gör. Och då gäller det att ha karaktär.

Tog antabus idag också så det känns tryggt och skönt. Tar ju det 3 ggr i veckan för att hålla mig på banan, tyvärr har jag ju lärt mig att dricka mig igenom antabus men i dagsläget känns det inte aktuellt. Hur som helst, spenderar brallorna på idag efter ett litet oväntat besök på forex för uttag av kontanter. Kikade in rean lite och köpte den här gången kläder istället för sprit.





Känns bra helt klart. Millwall-mössan är en present från min vän Suffe som hon köpte i London när hon var på The Den och kollade fotboll. Fick även en riktigt schyst Millwall-rugbytröja också. Kanske kommer upp bild på den sen. Tack Suffe! Här är hennes blogg om ni vill ta er en titt: http://www.trofefru.com/ Läs gärna den mycka sköna och välskrivna reserapporten om hennes besök i London och på The Den. 

Sedan så hälsar vi Billy Berntsson välkommen till Bajen, ska bli intressant att se alla nyförvärv sedan och vad vår amerikanska Grogg kan göra med truppen. Här är artikeln som bekräftar B.B:s ankomst till Hammarby Fotboll:
http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/artiklar/?articleid=37664
Och här en skön artikel med skönt erkännande: 
http://www.fotbolltransfers.com/site/news/15269.html

Nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe och röka en cigarett till det. Nyttigt värre, helt underbart faktiskt. Njutning av högsta grad och nykter är man också.
I morgon eller i dagarna här nu så ska det kopieras upp fler dikthäften också. 
Det passar mig perfekt.


Lev väl!


Bajen Fans största supporterklubben någonsin

Japp, nu är vi störst någonsin. Tror personligen (tyvärr) att det krävs ett sådant misslyckande som i fotbollen (och även den positiva anda som numera spirar i hockeyn i och med Bajen Fans Hockey) för att vi i Bajen ska kunna skapa en sådan kraftansamling som nu har skett, i medgång blir vi för slappa. Det och ett fantastiskt jobb av medlemsansvariga i Bajen Fans såklart!

"Bajen Fans har nu 6268 medlemmar, något som innebär att man passerar MFF Supports rekordnotering på 5900 betalande medlemmar – och man är därmed den största supporterföreningen någonsin i Sverige."

Finns egentligen inte så mycket mer att säga än att vi är störst, bäst och vackrast.
Det ska vi också visa på läktarna, lär framförallt märkas när fotbollen drar igång.

http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/artiklar/?articleid=37620
http://www.fotbollskanalen.se/1.2485073/2012/01/01/bajen_fans_storsta_supporterklubben_nagonsin
http://www.bajenfans.se/index.php/foreningen/foreningsnyheter/322-gott-nytt-ar-oenskar-ett-rekordslaende-bajen-fans





Ta hand om er gott folk!

RSS 2.0